مرورگر فایرفاکس – هر آن چه باید در مورد مرورگر فایرفاکس بدانید

اگر از آن دسته کاربرانی هستید که بیشتر وقت خود را در اینترنت میگذرانید، بدون شک با مرورگر فایرفاکس آشنا هستید.
با توجه به ویژگیها و قابلیتهایی که مرورگر Firefox برای کاربران خود ایجاد کرده است، جزو محبوبترین مرورگرها محسوب میشود و بنابراین در ادامه آن را بیشتر بررسی میکنیم. تا انتها با کیمیانو باشید.
تاریخچه مرورگر فایرفاکس
فایرفاکس سال ۱۹۹۸ توسط شرکت نتاسکیپ (Netscape) وارد عرصه مرورگرها شد. فردی ۱۵ ساله به نام «بلیک راس» (Blake Ross) اهل میامی، فعالیت خود را در شرکت نتاسکیپ آغاز کرد. آنها در ابتدا یک مرورگر ساده تولید کردند که بخشهای زیادی داشت.
مرورگر نتاسکیپ با داشتن ویژگیهای متعدد توانست موفق باشد. شروع همکاری با «دیو هایت» (Dave Hyatt) باعث شد تا فایرفاکس با نام مرورگر Phoenix برای رقابت با Mozilla Suit ساخته شود. پس از مدتی نام مرورگر فایرفاکس به Firebird تغییر کرد، اما با وجود این هنوز مشکلاتی داشت.
سال ۲۰۰۳ موزیلا تمام تمرکز خود را روی ساخت مرورگر گذاشت، بنابراین در کنار اسم تمام محصولات این شرکت پیشوند Mozilla قرار گرفت.
فشارهای شرکت Firebird در نهم فوریه ۲۰۰۴ باعث شد نام مرورگر به فایرفاکس تغییر کند. اولین نسخه مرورگر فایرفاکس سال ۲۰۰۴ عرضه شد و نسخههای ۲ و ۳ به ترتیب در سال های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۸ در اختیار کاربران قرار گرفت. هر نسخه ویژگیهای جدیدی برای کاربران داشت.در نسخه دوم، کاربران قابلیت مرورکردن برگهای، مدیریت افزونهها، بهروزرسانی خودکار و شخصیسازی ظاهر مرورگر را به دست آوردند. همچنین اولین نسخه ترجمه فارسی مرورگر Firefox سوم ماه سپتامبر ۲۰۰۶ توسط «بهرام مراوندی» بعد ۲ هفته صرف وقت، به پایان رسید.
گرچه، استفاده از ترجمه فارسی فقط با نصب افزونه امکانپذیر بود.
اگر به گذشته و اوایل اینترنت نگاه کنیم، میبینیم فایرفاکس نیز حضور پر رنگی در این عرصه داشته است.
چرا باید از مرورگر فایرفاکس استفاده کنیم؟
اجازه دهید توضیح دهیم چرا برای گردش در اینترنت باید مرورگر Firefox را انتخاب کنید. طبق آمار بدست آمده کاربران مرورگر موزیلا فایرفاکس را به علت ویژگیهای متفاوت آن انتخاب میکنند.
فایرفاکس محبوب کاربرانی که تب زیاد باز میکنند
با توجه به اینکه گوگل کروم محبوب ترین مرورگر جهان است، ما این مقایسه را بین مرورگر فایرفاکس و کروم انجام دادهایم.
از دسته کاربرانی هستید که تبهای زیادی را باز میکند؟ پس بهتر است آمار زیر را بررسی کنید.
مصرف رم در مرورگر کروم
• ۱ تب: ۲/۴۹ مگابایت مصرف رم
• ۵ تب: ۳/۲۶۵ مگابایت مصرف رم
• ۱۰ تب: ۲/۵۳۳ مگابایت مصرف رم
• ۱۵ تب: ۳/۷۴۸ مگابایت مصرف رم
مصرف رم در مرورگر فایرفاکس
• ۱ تب: ۳/۱۱۶ مگابایت مصرف رم
• ۵ تب: ۶/۳۷۶ مگابایت مصرف رم
• ۱۰ تب: ۵/۴۳۷ مگابایت مصرف رم
• ۱۵ تب: ۴/۵۱۸ مگابایت مصرف رم
اگر با دقت به اطلاعات بالا نگاه کنید، متوجه میشوید در کروم زمانی که تعداد تبها زیاد باشد مصرف رم نیز بالا میرود، اما در مرورگر فایرفاکس اینطور نیست و مدیریت رم بهتر انجام میشود.
مصرف باتری کمتر در مرورگر موزیلا فایرفاکس
درست است که کروم نسبت به Firefox صفحات وب را سریعتر بارگزاری میکند، اما این برتری تنها یک دلیل دارد، یعنی استفاده بیشتر از پردازنده کامپیوتر.
اما نباید از این بابت خوشحال باشید، چون نتیجه آن عمر باتری کمتر دستگاهتان است. طبق گزارشی که مایکروسافت از کاربران ویندوز ۱۰ منتشر کرده است، مصرف باتری زمان استفاده از فایرفاکس در مقایسه با کروم ۳۱ درصد بهتر بوده است.
اگر لپ تاپ دارید، اهمیت این موضوع بسیار زیاد است. با استفاده از مرور فایرفاکس میتوانید عمر باتری دستگاه خود را افزایش دهید.
فایرفاکس اولویت را روی حفظ حریم خصوصی میگذارد
سال ۲۰۱۴، فایرفاکس برای حریم شخصی کاربران سیستمی به نام call-to-arms ایجاد کرد. هدف این سیستم نگهداری از دادههای کاربران در برابر تهدیدات امنیتی است. این سیستم به نحوی ایجاد شده است که به عنوان یک سیستم یکپارچه در موزیلا فایرفاکس قرار بگیرد.
برای اینکه بدانید Firefox چه اطلاعاتی را در مرورگر جمعآوری میکند، بهتر است سری به وبسایت اصلی این شرکت بزنید.
درکنار موارد بالا، موزیلا همچنین افزونههای رسمی ساخته است که کاربران با نصب کردن آنها روی مرورگر میتوانند از امنیت بیشتری برخوردار شوند. از جمله این افزونهها میتوانیم Lockwise، Monitor و Send را نام ببریم.
قابلیتهای شخصیسازی بیشتر مرورگر فایرفاکس
یکی از مهمترین تفاوتها در فایرفاکس با دیگر مرورگرها قابلیت شخصیسازی است. در کنار قابلیتهای عمومی خود مرورگر، میتوانید ۱۸ آیکون را به نوار جستجوی بالایی نیز اضافه کنید!
این ویژگی به نحوی است که میتوانید تم کلی مرورگر را نیز تغییر دهید. تمهای پیشفرض فایرفاکس عبارتند از Default، Light و Dark که کاربر هر کدام را طبق نیاز خود انتخاب میکند.
مجموعه افزونههای بسیار متنوع مرورگر فایرفاکس
افزونه یا اکستنشنها ابزارهایی در مرورگر هستند که به کاربران اجازه میدهند تا از قابلیتهای منحصر بفرد استفاده کنند. فایرفاکس بدون شک بهترین افزونهها را دارد که هر کاربر آنها را با توجه به نیاز خود میتواند از وبسایت اصلی دانلود کند.
به عنوان مثال، برای افرادی که در حوزه IT فعالیت میکنند، Wappalzyer یک افزونه عالی برای نمایش سیستمهای مدیریت محتویات استفاده شده در یک صفحه اینترنتی است.
پشتیبانی مرورگر فایرفاکس از افزونه های کروم
از دیگر ویژگیهای خوب فایرفاکس قابلیت استفاده از افزونههای کروم روی آن است.
البته برای استفاده از این قابلیت، ابتدا باید Chrome Store Foxified را روی فایرفاکس نصب کنید. پس از آن، وقتی به صفحه افزونههای کروم بروید، میبینید که دکمه Add to Chrome به Add to Firefox تبدیل شده است.
همگامسازی قدرتمند مرورگر فایرفاکس
فایرفاکس را میتوانید با توجه به نوع استفاده خود روی سیستم عاملهای ویندوز ، اندروید ، آی او اس و لینوکس نصب کنید. به کمک این قابلیت میتوانید اطلاعاتتان را همگام کنید. این اطلاعات شامل بوکمارکها ، تبها ، رمز عبور و تاریخچه مرور میشوند.
دیگر قابلیتهای مرورگر فایرفاکس
این مرورگر علاوه بر موارد بالا، قابلیتهای مفید دیگری نیز دارد. به عنوان مثال، با استفاده از قابلیت اسکرینشات میتوانید هر قسمتی از صفحه وب را ذخیره کنید.
ابزار اسکرینشات مرورگر فایرفاکس بصورت پیشرفته بخشهای مختلف صفحه اینترنتی را تشخیص میدهد و این امکان را به شما میدهد تا راحتتر از همیشه اسکرینشات بگیرید.
در پایان
با توجه به تمامی مواردی که در بالا گفته شد، فایرفاکس میتواند یک مرورگر عالی برای استفاده همیشگی باشد. این مرورگر همیشه در مسیر خود پیشرو بوده و بهترینها را برای کاربرانش در نظر گرفته است.
موزیلا با در نظر گرفتن تمامی موارد همیشه در تلاش است که در هر نسخهای که از این مرورگر منتشر میکند به بهترین نحو ممکن از آخرین فناوریها استفاده کند. با نصب این مرورگر میتوانید تمامی نیازهای اینترنتی خود را برطرف کنید.