موزیلا را بهتر بشناسید – خدمات و محصولات شرکت موزیلا

احتمالا شما نیز فایرفاکس را خیلی خوب میشناسید. این محصول مربوط به موزیلا ، شرکتی مشمول مالیات و غیردولتی است که آگوست سال ۲۰۰۵ افتتاح شد.
در این مطلب میخواهیم این شرکت را بهتر معرفی کنیم، پس تا انتها با کیمیانو باشید.
تاریخچه موزیلا
ریشه و بنیاد موزیلا به سال ۱۹۹۰ برمیگردد که شرکتی به نام نتاسکیپ (Netscape) آن را افتتاح کرد.
موزیلا که عضوی از نتاسکیپ بود، قصد داشت تا ارائه دهنده خدمات فناوری به شرکتها باشد. در نهایت هنگامی که AOL (شرکت مادر نتاسکیپ) در سال ۲۰۰۳ میزان مشارکت خود را با موزیلا کاهش داد، بنیاد موزیلا به عنوان سرپرست قانونی پروژه تعیین شد.
چندی بعد، این شرکت برای مستقل شدن تصمیم گرفت در درجه اول، مرورگر وب فایرفاکس و سرویس ایمیل تاندربرد را دریافت کند تا به صورت مستقل روی آنها کار کند.
موزیلا در زمان خود فعالیتهای زیادی شروع کرد که یکی از آنها سیستم عامل فایرفاکس برای گوشی های اندرویدی بود.
۲۰۱۳ سالی بود که موزیلا با شرکت سیسکو نیز قرارداد بست. کمی بعد اعلام کرد بودجهای در بخشGame Creator Challenge که مربوط به بازیهای غیر رایگان میشود در نظر گرفته است. این بازیهای غیر رایگان در نسخه وب قابل اجرا بودند و از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت بهره میبردند.
این شرکت مروگر فایرفاکس را برای متمرکز شدن روی حریم خصوصی در برابر کروم ، سافاری ، مایکروسافت اج و غیره، ایجاد کرده بود.
موزیلا سال ۲۰۱۷، اولین قدمش خود را برای ایجاد سیستم پاکت (Pocket) برای ذخیره محتوای آنلاین برداشت و در ادامه روی ساخت سیستمهای شناسایی صدا فعالیت کرد.
با افزایش ناامنیهای اینترنتی، موزیلا تصمیم گرفت سیستم ردیابی امنیتی برای فایرفاکس ایجاد کند.
این سیستم هوشمند، از ردیابی اطلاعات کاربران حین ورود مانند وبسایت فیسبوک جلوگیری میکرد. معنی این جمله در صفحه اینرنتی موزیلا است که میگوید مرورگر فقط به معنای داشتن ویژگیهای مختلف در نوار جستجو نیست بلکه امنیت نیز برایمان اهمیت دارد.
محصولات شرکت موزیلا
باتوجه به این که موزیلا در صنعت فناوری فعالیت میکند، انتظار میرود که محصولات مختلفی نیز عرضه کرده باشد. این محصولات شامل موارد زیر میشود:
• مرورگر فایرفاکس
• سیستم ایمیل تاندربرد (Thunderbird)
• سیستم عامل موبایل فایرفاکس او اِس (Firefox OS)
• سیستم ردیابی اشکال باگزیلا (Bugzilla)
• موتور جستجوی جکو (Gecko)
• سرویس پاکت (Pocket)
• و محصولات متعدد دیگر
جالب است بدانید که طبق گزارش سال ۲۰۱۸ موزیلا، این شرکت ۴۳۵ میلیون دلار از تبلیغات، حق اشتراک و وفاداریها درآمدزایی داشته است.
درآمد این شرکت در سال ۲۰۱۷ به مقدار ۵۴۲ میلیون دلار بود که این افت درآمد به علت تغییرات در معامله درآمد از جستجو بوده است.
فعالیتهای متفرقه موزیلا ( Mozilla )
درست است موزیلا بیشترین تمرکز را روی مرورگر Firefox گذاشته است، اما درکنار تمام آنها، فعالیتهای دیگری دارد که اصلا از آنها بیخبرید! به تعدادی از آنها اشاره میکنیم.
• Mozilla VR: تیمی از موزیلا، تمرکز خود را روی ابزارهای واقعیت مجازی قرار داده است. با استفاده از فریمورک A-Frame کاربران میتوانند برنامههای واقعیت مجازی بسازند. تمامی مراحل این سیستم تحت وب امکانپذیر است.
• Mozilla Persona: سیستم ایجاد نام کاربری و رمز عبور ایمن که متاسفانه سال ۲۰۱۶ از کار افتاد.
• Mozilla Location Service: برنامه نویسان میتوانند از API اختصاصی موزیلا که کاملا متن باز است برای سرویسهای مربوط به موقعیت مکانی استفاده کنند. این سیستم سال ۲۰۱۳ ساخته شد.
• Webmaker: هدف از ایجاد این سیستم، کمک به میلیونها نفر برای ساخت وبسایت از طریق اینترنت است.
• Common Voice: پروژه صدای مشترک سال ۲۰۱۷ به شکل همگانی برای تشخیص صدا (voice recognition) اجرا شد. طبق این پروژه، کاربران وبسایت، میتوانستند با بارگذاری صدای خود به این سیستم کمک کنند. نحوه ارسال صدای کاربران به سایت به این شکل بود که باید متن نوشته شده خوانده شود. موزیلا در نهایت تحت مجوز CC-0 تمامی صداها را عمومی کرد.
• IRL – Online Life Is Real Life: به معنی زندگی آنلاین، زندگی واقعی است. سال ۲۰۱۷، موزیلا این برنامه را برای به نمایش گذاشتن اتفاقات درون اینترنت ایجاد کرد.
در پایان
شرکتهایی مانند موزیلا توانستند اینترنت را به محیطی امن تبدیل کنند، بدون این که هدف اصلی خود را روی درآمدزایی بگذارند.
در مطلب بالا کمی سعی کردیم از فعالیتها و اهداف این شرکت صحبت کنیم.