نگاه داغ داغ به اعضای خانواده آیفون ۱۲ اپل ( پرو – مینی )

۷ سال از زمان معرفی آیفون ۴ اس میگذرد و اپل برای اولین مرتبه آیفونهای جدید خود را در ماه سپتامبر معرفی نکرد. بلکه، آنها یعنی آیفون ۱۲ پرو و مینی و… همین هفته پیش رونمایی شدند یعنی یک ماه دیرتر از تاریخ همیشگی. اما امسال همه چیز فرق کرده است، بنابراین از آیفونهایی که جدیدا عرضه شدند باید چه انتظاری داشته باشیم؟
غول آمریکایی بدون توجه به این تاخیر، امسال نیز آیفونهای جدید خود را معرفی کرد. کاربران حالا برای اولین مرتبه میتوانند از بین ۴ مدل آیفون ۱۲ انتخاب کنند که شامل دو مدل پرو جدید، یک مدل استاندارد بهروزرسانی شده و یک مدل کوچک ولی قدرتمند آیفون به اسم آیفون ۱۲ مینی میشود.
آیفونهای جدید قابلیتهایی مانند پشتیبانی از شبکههای ۵G، پردازندههای سریعتر، نمایشگرهای بهتر، دوربینهای بهتر، کیفیت ساخت بهبود یافته و طراحیهای جدید دارند.
همچنین از جعبه فروش آنها شارژر و ایرپاد حذف شده است که اپل علت آن را کمک به کاهش آلودگی زمین اعلام میکند. با این مقدمه تا انتها همراه کیمیانو باشید تا نگاه داغی به آیفونهای ۱۲ بیاندازیم.
تنوع اندازه برای تمام کاربران
شاید بهترین نکته در مورد سری آیفونهای ۲۰۲۰ تنوع اندازه آنها باشد. چه یک گوشی بزرگ برای تماشای فیلم، گیمینگ، گردش در وب یا انجام کارهای روزمره بخواهید یا یک گوشی کوچک به علت داشتن دستان کوچک یا اندازهای بین این دو، اپل به نیاز شما توجه کرده است.
از طرفی، حتی اگر تنوع اندازه بیشتر بخواهید میتوانید نگاهی به مدلهای ایکس آر، ۱۱ و آیفون SE 2020 بیاندازید.
اپل همیشه گوشیهای هوشمند با اندازه جمعوجور (کامپکت) داشته است، ولی بسیاری از افراد دلشان برای نسل ابتدایی آیفون اس ای تنگ شده است که از نظر خیلی افراد آخرین گوشی کامپکت واقعی با سختافزار داخلی قدرتمند بود.
اپل با تولید آیفون اس ای جدید، هدف خود را بیشتر روی عرضه یک آیفون ارزان گذاشته بود، بنابراین حتی با آن که کوچک بود ولی مشخصات آن با استانداردهای سال ۲۰۲۰ همخوانی نداشتند.
با خرید آیفون ۱۲ مینی ، در واقع میتوانید همه چیز را با هم داشته باشید. گوشی که عملا مشابه با مدل استاندارد آیفون ۱۲ ولی با یک ابعاد کوچکتر است.
به عبارت دیگر با یک گوشی هوشمند مدرن با طراحی، مشخصات، امکانات و عملکرد مدرن روبرو هستید که در عین حال اندازه کامپکت دارد.
آیفون ۱۲ مینی یک برگ برنده قابل توجه برای اپل است. بخش زیادی از مشتریان چندین سال است از نبود یک آیفون واقعا جمعوجور و قابل استفاده شاکی هستند و اپل آشکارا به نیاز آنها واکنش نشان داده است.
یک گوشی هوشمند کوچک، بدون کمبود امکانات و ویژگیها دقیقا چیزی است که آنها میخواستند و اهالی کوپرتینو خواسته آنها را اجابت کرده است.
تنها مشکلی که ممکن است با این مدل داشته باشیم باتری نسبتا کوچک آن است. اپل با استفاده از چیپست جدید، امسال عملکرد خوبی در بالا بردن کارآیی مصرف توان داشته است که البته بعدا در مورد آن صحبت میکنیم و آیفون ۱۲ مینی عمر باتری قابل احترامی خواهد داشت که حتی به ادعای شرکت آمریکایی از آیفون اس ای ۲۰۲۰ بهتر است.
گرچه، بعدا با نقد کامل این گوشی بهتر این موضوع را بررسی میکنیم. ما کاملا انتظار داریم این مدل امسال فروش بسیار بالایی داشته باشد.
مدل استاندارد آیفون ۱۲ در مقایسه با نسل قبلی خود اندکی کوچکتر است. آیفون ۱۱ (و آیفون ایکس آر سال قبل از آن) همیشه بزرگتر از حد خود به نظر میرسیدند، مانند کودکی که بیشتر از سن خود رشد کرده است.
اپل در آیفون ۱۲ ضخامت حواشی اطراف نمایشگر را کم کرده است تا یک طراحی نسبت جمعوجور و سادهتر به این گوشی ببخشد. این مدل همچنین حالا اندازهای در حد آیفون ۱۲ پرو دارد.
صحبت از مدلهای پرو شد، هر دو گوشی آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس در مقایسه با نسلهای قبلی خود حالا بزرگتر هستند.
اپل از این فرصت استفاده کرده است تا با باریکتر کردن حواشی اطراف نمایشگر از پنلهای نمایش بزرگتر استفاده کند تا آیفونهای جدید نسبت نمایشگر به بدنه عالیتری داشته باشند.
دو گوشی آیفون ۱۲ پرو مانند نسلهای قبلی خود فریم از جنس استیل ضد زنگ دارند. با آن که این فریم بسیار جذاب به نظر میرسد و بدون عیب صیقل داده شده است، ولی وزن هر دو گوشی را کاملا بالا میبرد.
آیفون ۱۲ پرو که ابعاد و مجموعه مشخصات مشابه با آیفون ۱۲ و احتمالا باتری مشابه دارد، ۲۵ گرم از آن سنگینتر است.
بدون شک، ارقام تنها بخشی از ماجرا را بیان میکنند و برخی ممکن است حس و حال و سنگینی فریم استیل ضد زنگ این گوشی را زمان تصمیم به خرید در مقایسه با فریم آلومینیومی و سبک مدلهای غیر پرو، ترجیح دهند.
اپل زمان قابل توجهی را صرف چنین ویژگیهای محصولات خود میکند و بعید است بدون علت و مزیت خاصی وزن آنها را بیشتر کرده باشد.
نمایشگر اولد برای تمام اعضای خانواده ولی همچنان ۶۰ هرتز
به نظرتان تمام آیفونهای جدیدی که هفته گذشته معرفی شدند، چه وجه مشترکی دارند؟ همگی بدون شارژر و با نمایشگرهای اولد هستند.
به عبارت دیگر خداحافظ پنلهای نمایش السیدی IPS که آن را روی آیفون ۱۱ و آیفون ایکس آر دیده بودیم. با آن که پنلهای السیدی واقعا بد نیستند، ولی در سطح قیمت ممتاز این گوشیها قرار نمیگیرند، حتی با آن که این دو در بین اعضای خانواده کمترین قیمت را داشتند.
با نگاه به پنلهای اولد جدید، باید همچنان انتظار کیفیت تصویر عالی را در تمام آیفونها داشته باشید. اپل تنظیمات عالی روی پنلهای اولد خود انجام داده است تا چندین مشکل دستگاههای دیگر از بین برود، یعنی مواردی مانند کالیبراسیون ضعیف، جزئیات تقریبا مشکی از بین رفته و حداکثر نور صفحه پایین.
این نمایشگرها همچنین از همان ابتدا از استانداردهای دالبی اتموس و HDR10 پشتیبانی میکنند، برخلاف HDR تقلبی روی مدلهای آیفون با نمایشگر السیدی.
این پنلها به مقدار زیادی شبیه به یکدیگر هستند. آیفون ۱۲ و آیفون ۱۲ مینی پنلهای تقریبا مشابه با حداکثر روشنایی ۶۰۰ نیت دارند، ولی صفحه نمایش آیفون ۱۲ پرو تا ۸۰۰ نیت نیز روشن میشود.
آیفون ۱۲ پرو مکس کمترین تراکم پیکسلی را به مقدار ۴۵۸ پیکسل در هر اینچ دارد، این مقدار برای دو گوشی آیفون ۱۲ و آیفون ۱۲ پرو عملا مشابه و ۴۶۰ پیکسل در هر اینچ است و بیشترین تراکم پیکسلی در مقایسه با هر آیفون دیگری مربوط به گوشی آیفون ۱۲ مینی با عدد ۴۷۶ پیکسل در هر اینچ تعلق دارد.
گرچه، مجددا اپل تصمیم گرفته است آیفونهای جدید نرخ تازهسازی تصویر بالایی نداشته باشند. چندین ماه شایعات ادعا میکردند که حداقل مدلهای پرو مجهز به نمایشگرهای ۱۲۰ هرتز خواهند بود، ولی ظاهرا مشکلات مربوط به تامین یا نگرانی این شرکت در مورد عمر باتری، جلوی این تصمیم را گرفته است.
مجددا یک سال دیگر گذشت و هنوز خبری از نرخ تازهسازی تصویر بالا نیست تا تنها افسوس بخوریم. با توجه به سطح بالای قدرت چیپست جدید A14 و مجموعه شگفتانگیز بازیهایی که در اپ استور وجود دارند، یک نمایشگر ۱۲۰ هرتز میتوانست وجهه سری آیفون امسال را متحول کند.
متاسفانه، ظاهرا یک سال دیگر باید برای آن صبر کنید.
چیپست A14 بیونیک: سریع، سریعتر میشود
معرفی یک آیفون جدید بدون یک چیپست جدید کامل نبود. این مرتبه در مورد A14 بیونیک صحبت میکنیم که ابتدا ماه گذشته با رونمایی از آیپد ایر جدید با آن آشنا شدیم.
چیپست با آن که فرقی نکرده است، ولی مدل داخل آیفون ظاهرا داون کلاک شده است تا جلوی مشکلات حرارتی و توان را در دستگاههای کوچکتر بگیرد.
یک نکته مهم در مورد A14 نحوه مقایسه آن از سوی اپل با چیپستهای دیگر این شرکت است. اهالی کوپرتینو در طول مراسم معرفی آیپد ایر تصمیم گرفتند تغییرات بهتر آن را نسبت به A12 بیونیک دو سال قبل مقایسه کنند.
اپل در طول مراسم معرفی آیفون تصمیم گرفت عملکرد پردازنده مرکزی و گرافیکی A14 را با سایر گوشیهای هوشمند مقایسه کند.
به هیچوجه مقایسهای با چیپست A13 یا A13X انجام نشد.
به این دلیل که A14 ظاهرا در مقایسه با A13 آن چنان سریعتر نیست. تمرکز اصلی روی طراحی این چیپ کارآیی توان مصرفی بوده است.
این چیپست براساس فرآیند ۵ نانومتری ساخته شده است که اجازه میدهد تعداد ترانزیستورهای به مراتب بیشتری در یک فضای کوچکتر قرار گیرند و از نظر کارآیی حرارتی و الکتریکی همه چیز بسیار بهتر باشد.
احتمالا همین ویژگی به اپل اجازه داده است عمر باتری را مانند قبل حفظ کند، حتی با آن که اندازه و وزن این گوشیهای جدید کمتر شده است.
متاسفانه، زیاد از دیدگاه بازاریابی جالب نیست که تغییر بهتر در مقایسه با نسل قبل را تنها با آمار تک رقمی نشان دهید، البته اگر تغییری نسبت به نسل قبلی وجود داشته باشد.
بنابراین اپل خیلی راحت این بخش را بیخیال شده است.پیشرفت عملکرد پردازنده گرافیکی و پردازنده مرکزی را کنار بگذاریم، A14 بیونیک از هر نظر عملکردی دیگر مانند یادگیری ماشینی و پردازش تصویر بهتر شده است.
نتیجه آن بالا رفتن سرعت کارهایی مانند پردازش Deep Fusion برای دوربین و همچنین فراهمسازی امکان فیلمبرداری دالبی ویژن و ویرایش فیلم روی آیفون.
چنین دستاوردهایی کوچک نیستند، ولی بعید است در نتایج نهایی اپلیکیشن بنچمارک محبوب ما و شما دیده شوند.
دوربینهای جدید، بهترین در اختیار بزرگترین عضو خانواده
دوربین هر ۴ آیفون جدید بهروزرسانی شده است. دو گوشی آیفون ۱۲ و آیفون ۱۲ مینی دوربینهای مشابه دارند، به دوربینهای آیفون ۱۲ پرو یک لنز تلهفوتو با چند تغییر دیگر اضافه شده است و آیفون ۱۲ پرو مکس برای اولین مرتبه یک دوربین اصلی و دوربین تلهفوتو متفاوت به همراه قابلیتهای اضافهتر از سه عضو دیگر خانواده دارد.
هر دو گوشی آیفون ۱۲ و آیفون ۱۲ مینی یک دوربین فوق عریض و عریض ۱۲ مگاپیکسل دارند. دوربین عریض نسبت به سال قبل بهتر شده است و یک دریچه دیافراگم بازتر با ضریب اف F/1.6 دارد تا نور ۲۷ درصد بیشتر وارد حسگر شود.
دوربین فوق عریض به جز پشتیبانی از Night Mode ظاهرا تغییر دیگری نکرده است که نبود این ویژگی سال قبل کاملا محسوس بود.
شرکت آمریکایی احتمالا این قابلیت را سال گذشته نیز میتوانست فعال کند، ولی امسال حرف کمتری برای خودستایی داشت.
آیفون ۱۲ پرو مکس چند ویژگی بهتر در بخش دوربین دارد. دوربین تلهفوتو ۱۲ مگاپیکسل با لنز F/2.0 و سیستم لرزشگیر اپتیکال با قدرت زوم اپتیکال ۲ برابر سال قبل حفظ شده است.
همچنین شاهد استفاده از حسگر LiDAR هستیم که اولین مرتبه آیپد پرو ۲۰۲۰ مجهز به آن شد. این حسگر علاوه بر این که مجموعهای از قابلیتهای واقعیت افزوده را فعال میکند، همچنین عملکرد دوربین را با ۶ مرتبه افزایش سرعت فوکوس خودکار در محیط کم نور و جداسازی بهتر سوژه از پسزمینه در حالت پرتره، بهتر میکند.
LiDAR همچنین اجازه میدهد زمان عکاسی پرتره از Night Mode استفاده کنید.
گرچه برخلاف تمام سالهای قبل بهترینها برای گوشی آیفون ۱۲ پرو مکس در نظر گرفته شده است. این گوشی یک دوربین عریض اصلی جدید با همان دقت ۱۲ مگاپیکسل آیفونهای دیگر، ولی با اندازه پیکسل بزرگتر ۱.۷ میکرومتر دارد.
اندازه پیکسل حسگرهای اصلی سایر آیفونهای ۱۲ برابر با ۱.۴ میکرومتر است.
آیفون ۱۲ پرو مکس همچنین مجهز به یک سیستم OIS جدید است که لرزش را از خود حسگر به جای لنز میگیرد که شبیه به آن را در سیستمهای لرزشگیر داخل بدنه دوربینهای DSLR و میرورلس دیدیم.
هنوز مشخص نیست علت این تغییر افزایش کیفیت تصویر یا کاهش ضخامت بدنه گوشی بوده است، ولی استفاده از حسگر بزرگتر و لنز سریعتر به معنای عملکرد به مراتب بهتر آیفون ۱۲ پرو مکس زمان عکاسی در شب در مقایسه با حتی آیفون ۱۲ پرو است.
تفاوت دیگر، دوربین تلهفوتو جدید روی این گوشی است. این دوربین طول کانونی معادل ۶۵ میلیمتر به جای ۵۲ میلیمتر دارد و میتواند تصاویر را بدون افت کیفیت در بزرگنمایی ۲.۵ برابر ثبت کند.
گرچه، گشادگی دریچه دیافراگم کاهش پیدا کرده است تا به F/2.2 برسد.
آیفون ۱۲ پرو مکس مانند مدل استاندارد پرو از حسگر LiDAR برای افزایش سرعت فوکوس خودکار و عملکرد عکاسی پرتره استفاده میکند.
این گوشی همچنین مجهز به ویژگی ProRAW اپل است که تصویر را با فرمت RAW ذخیره میکند و بخشی از مزایای عکاسی محاسباتی را برای بهبود دامنه دینامیک و جزئیات با انعطافپذیری ویرایش فایلهای RAW ترکیب میکند تا روی کیفیت تصاویر خود بهترین کنترل را داشته باشید.
گوگل تنها شرکت دیگری است که در گوشیهای پیکسل، چنین ویژگی را به کار میگیرد.
هر ۴ مدل آیفون در بعضی ویژگیهای جدید با یکدیگر مشترک هستند. به عنوان مثال، تمام آنها حالا از ویژگیهایی مانند Night Mode و Deep Fusion بهره میبرند که فقط دوربینهای عریض، فوق عریض و جلو (و نه دوربین تلهفوتو) میتوانند از آنها استفاده کنند.
Deep Fusion جزئیات تصاویری را که در شرایط نوری کم یا متوسط گرفته میشود بهتر میکند و Night Mode کیفیت دامنه دینامیک و نوردهی تصاویر را به صورت خودکار زمان عکاسی در شب افزایش میدهد.
تمام دوربینها همچنین از قابلیت Smart HDR 3 استفاده میکنند که به کمک یادگیری ماشینی هوشمندانه نوردهی را بین اجزای فردی داخل فریم تنظیم میکند.
گرچه، امسال از نظر کیفیت دوربین بین اعضای خانواده فرق گذاشته شده است. دو مدل با قیمت کمتر آیفون ۱۲ و آیفون ۱۲ مینی دوربینهای مشابه بدون لنز تلهفوتو، حسگر LiDAR و قابلیت ProRAW دارند.
آیفون ۱۲ پرو از طرف دیگر برخلاف مدل ۱۲ پرو مکس یک حسگر بزرگتر و ثابت شده به صورت اپتیکال آیفون ۱۲ پرو مکس یا دوربین تلهفوتو بهتر ندارد.
به عبارت دیگر اگر بهترین آیفون امسال از نظر دوربین را میخواهید، باید برای خرید آیفون ۱۲ پرو مکس پول بیشتری بپردازید.
همچنین باید بگوییم اپل در بازاریابی امسال خود در مورد دوربین آیفونها بیش از حد در مورد دقت و جزئیات تصاویر صحبت کرد.
دقت فضایی دوربینهای آیفون امسال زیاد نشده است، ولی به جای آن از فناوریهایی مانند Deep Fusion و Smart HDR 3 استفاده میکنند تا حسگرهای ۱۲ مگاپیکسل جزئیات و بافت بیشتری را در تصاویر ثبت کنند.
این دوربینها همچنین ظاهرا بیشتر روی ثبت رنگهای واقعگرایانه، دامنه دینامیک و کنتراست دقت میکنند و نمونه تصاویر که اپل منتشر کرده است نشان میدهد بیشتر هدف ثبت تصاویری شبیه به خروجی دوربینهای سنتی بوده است، به جای نمونه تصاویر HDR فوقالعاده پردازش شدهای که زمان عکاسی با گوشیها دیدهایم.
فیلمبرداری دالبی ویژن برای اولین مرتبه در دنیا
یکی از ممتازترین ویژگیهای دروبین آیفونهای جدید این است که گوشی مورد نظر حالا میتواند ویدئوها را مستقیما به صورت دالبی ویژن ضبط کند. به عبارت دیگر، آیفون تنها گوشی مجهز به تنها دوربینی است که این کار را میتواند انجام دهد.
اپل در صحبتهای خود گفت حتی دوربینهای سینمایی نمیتوانند این کار را انجام دهند. البته خنده دار است، دوربینهای سینمایی چنین کاری را نمیکنند چون فایلهای خروجی آنها باید به اندازه کافی انعطافپذیر باشد تا در زمینههای مختلف استفاده شوند و ضبط آنها به صورت دالبی ویژن باعث خواهد شد به درد اکثر استودیوها نخورند.
گرچه به نظر ما زمانی که در حال بازاریابی هستید، طبیعی است منطقی نیز صحبت نکنید.
فیلمبرداری دالبی ویژن نیز آن قدر برخلاف آن چه که اپل دوست دارد تصور کنید، شگفتانگیز نیست. هر مرتبه که یک فیلم میگیرید، یک تصویر خام از حسگر باید از نظر رنگ درجهبندی شده و هر ثانیه چندین مرتبه ذخیره شود.
این کار بدون توجه به نوع دوربین مورد استفاده شما انجام خواهد شد، مگر این که با خود فرمت RAW فیلم بگیرید.
در آیفون ۱۲، این دادههای خام در فضای رنگ SMPTE ST-2084 EOTFو Rec. 2020 درجهبندی میشوند که دالبی ویژن از آنها استفاده میکند و به گوشی اجازه میدهد از دامنه دینامیکی که حسگر ثبت میکند به مراتب بهتر استفاده کند.
گوشی همچنین ویدئو را به عنوان یک فایل ۱۰ بیتی به جای ۸ بیتی ذخیره میکند که نتیجه آن کاهش مشکل کالر بندینگ (color banding) است.
دالبی ویژن همچنین از متا دیتای دینامیک پشتیبانی میکند، بنابراین دوربین میتواند ارقام نور را برای هر فریم لحاظ کند تا هنگام نمایش فیلم روی یک نمایشگر سازگار بیشترین تاثیر را بگذارد.
دوربینها اغلب به این دلیل مستقیما به صورت HDR فیلم نمیگیرند، چون کاربر کمتر روی فایل نهایی کنترل دارد.
ویدئوهای ضبط شده به صورت دالبی ویژن را میتوان روی خود آیفون یا یک تلویزیون سازگار پخش کرد، ولی خارج از آن کاربرد محدودی دارد.
شما نمیتوانید آن را روی پلتفرمهای آنلاین مانند یوتیوب به اشتراک بگذارید، چون هیچ کدام از این پلتفرمها از دالبی ویژن پشتیبانی نمیکنند.
همچنین این ویدئو را نمیتوانید بیش از حد درجهبندی کنید، چون اطلاعات رنگ در آن لحاظ شدند. همین مشکل را ما با گوشیهای سامسونگ داریم که میتوانند ویدئوها را با استاندارد +HDR10 بگیرند و که عملا بسیار مشابه با دالبی ویژن است و از سال ۲۰۱۹ به عنوان یک گزینه فیلمبرداری روی پرچمدارهای سامسونگ وجود داشته است.
بنابراین با آن که قبول داریم این ویدئوها در مقایسه با یک ویدئوی SDR روی خود آیفون یا یک تلویزیون سازگار ظاهر عالی دارند، ولی در حال حاضر پس از ضبط آنها کار زیادی از نظر ویرایش یا تغییر نمیتوانید انجام دهید.
به نظر ما اپل احتمالا آن را زمانی که در محیط آنلاین به اشتراک میگذارید مجددا به یک ویدئوی SDR انکود کند، در غیر این صورت کاربرد چندانی نخواهند داشت.
چیزی که ما دوست داشتیم ببینیم قابلیت فیلمبرداری با فرمت RAW یا log حداقل روی مدلهای پرو بود.
هر دو این گزینهها به افرادی که دوست دارند در مرحله پس از پردازش رنگ را در ویدئوهای خود درجهبندی کنند، انعطافپذیری بیشتری میداد.
این قابلیت به ویژه برای افرادی مفید بود که از اپلیکیشنهایی مانند FiLMiC Pro برای تولید ویدئو استفاده میکنند و سپس به هر شکلی که میخواهند میتوانند آن را توزیع کنند.
در گذشته گوشیهای سونی و ال جی فیلمبرداری با فرمت لاگ را انجام میدادند، ولی محبوب نبودن چندان بالای این گوشیها باعث شد این قابلیت هرگز رایج نشود.
بازگشت MagSafe
یکی از قابلیتهای جدید و جالب آیفونهای جدید معرفی MagSafe است. با آن که ما این قابلیت را دیگر در مک بوکها نمیبینیم، ولی اپل حالا آن را مجددا بازسازی کرده است تا روی آیفونهای جدید کار کند.
نحوه عمل MagSafe برای آیفونها به شکل قرار دادن یک حلقه مغناطیسی در امتداد چندین قطعه سختافزاری دیگر اطراف کویل شارژ القایی روی پنل پشتی این گوشی است.
این آهنرباها به شارژرهای MagSafe اجازه میدهد درست به همان جایی روی پنل پشتی گوشی بچسبند که محل قرارگیری کویل شارژ است، شبیه به آن را در اپل واچ دیدیم.
به عبارت دیگر، نیازی نیست نگران موقعیت اشتباه آن، یا لیز خوردن گوشی از جای صحیح آن باشید تا عملکرد شارژ بیسیم به هم بریزد.
شارژر MagSafe همیشه در محل درست قرار خواهد گرفت. بنابراین شارژرهای آن میتواند با سرعت ۱۵ وات گوشی را بیسیم شارژ کنند که سرعت واقعا خوبی است.
MagSafe همچنین اختصاصی نیست، بنابراین فقط در کنار قابلیت شارژ فعلی Qi داخلی آیفون کار میکند. به عبارت دیگر کاربران همچنان آیفون را میتوانند با هر نوع شارژر قدیمی سازگار با استاندارد Qi شارژ کنند و شارژر MagSafe نیز میتواند سایر دستگاههای سازگار با این استاندارد را شارژ کند.
اپل همچنین مجموعهای از قابهای محافظ MagSafe را معرفی کرده است. این قابها آهنرباهای داخلی دارند، بنابراین این شارژر کاملا میتواند به قاب بچسبد و شارژ بیسیم همیشه درست کار کند و زمانی که در حال شارژ گوشی خود نیستید، همچنین میتوانید جاکارتی جدید مغناطیسی را روی پنل پشتی گوشی وصل کنید.
MagSafe دقیقا یکی از آن محصولات هوشمندانهای است که اپل هر چند وقت یک مرتبه رو میکند تا به این فکر بیافتید چرا قبلا کسی این کار را انجام نداده بود.
همچنین به نظر میرسد دستگاههای اپل در آینده به این شکل شارژ خواهند شد. خیلی راحت میتوانیم آینده نزدیکی را تصور کنیم که اپل شارژ سیمی را کاملا حذف کند و MagSafe تنها راهحل شارژ باشد.
با تغییرات بهتری که این راهحل میتواند در روشهای سنتی شارژ بیسیم به وجود آورد، این قابلیت آن چنان بد به نظر نمیرسد. به ویژه با توجه به این که روزبهروز دستگاههای بیشتری از شارژ بیسیم پشتیبانی میکنند.
خداحافظ شارژر!
سری آیفون ۱۲، اولین گوشیهایی هستند که بدون وجود شارژر و ایرپاد در جعبه فروش وارد بازار خواهند شد. شرکت آمریکایی همچنین آنها را از جعبه خرید آیفونهای قدیمیتر که از این به بعد وارد بازار میشوند، حذف کرده است.
دلیل اپل برای این کار حرکت به سمت دنیای کربن خنثی است، به ویژه از آن جایی که جعبههای این گوشیها حالا کوچکتر شدند و بنابراین به مواد خام کمتری نیاز دارند و تعداد بیشتری از آنها را حالا میتواند عرضه کرد.
از بسیاری جهات، این اقدام منطقی است. اکثر ما در حال حاضر چندین شارژر در خانه خود داریم. امروزه زمانی که ما یک گوشی جدید میخریم، شارژر جدید را از جعبه بیرون نمیآوریم چون شارژر قبلی به خوبی جوابگوی نیازمان است و اگر فردی یک آیفون جدید بدون شارژر بخرد، میتواند یک شارژر نسبتا ارزان تهیه کند که حتی از برند اپل نباشد.
برای شرکتی به بزرگی اپل که هر فصل سال میلیونها گوشی هوشمند میفروشد، قرار دادن لوازم جانبی که استفاده نمیشود داخل جعبه مانند انداختن آنها مستقیما به درون سطح آشغال است.
اکثر ما حتی نمیتوانیم تصور کنیم چه مقدار ضایعات تنها در یک سال به وجود میآید، چون وسعت فعالیت ما در حد شرکت بزرگی مانند اپل نیست.
زمانی که در شرکتی هستید که چنین حجم فروش بالایی دارد، باید تک تک پیچهایی را که در محصولاتتان استفاده میشود در نظر بگیرید، از این نظر که روی عملکرد دستگاه و همچنین پس از دور انداختن روی محیط، چه تاثیری خواهد گذاشت.
گرچه، با آن که توجه به محیط زیست قسمتی از این تصمیم است، نمیتوان مسائل مالی را نیز در نظر نگرفت. بدون شک، اپل از حذف این لوازم جانبی از بستهبندی فروش هر آیفون سود فوقالعاده زیادی خواهد کرد.
این شرکت همچنین میتواند انتظار داشته باشد حجم فروش لوازم جانبی مانند شارژرها، کابلها و ایرپادها بیشتر شود.
تمام افرادی که یک آیفون جدید میخرند به این لوازم جانبی نیاز نخواهند داشت، ولی بدون شک افراد به مراتب بیشتری این خرید را حالا که مجبور هستند انجام میدهند.
تمام این دستگاهها نیز هزینه عرضه و بستهبندی دارند، بنابراین محاسبات زیست محیطی اپل ممکن است آنطور که فکر میکند سودمند نباشد. ایرپادها به ویژه کاملا دورانداختنی هستند، چون چرخه عمر تقریبا یک سال یا بیشتر دارند و پس از آن تبدیل به یک آشغال میشوند چون باتریها شارژ نخواهند شد و امکان تعمیرشان وجود ندارد.
یقینا اپل تلاش به مراتب بیشتری برای حفاظت از محیط زیست میتواند انجام دهد، ولی اکثر اوقات این شرکت مسیر مقاومت را در پیش گرفته است.
مسیری که برای زمین منفعتهایی دارد، ولی هدف نهایی این شرکت یعنی درآمدزایی را نیز فراموش نمیکند.
حذف این لوازم جانبی، یکی از آن مسیرها است و با آن که منفعت برای محیط زیست حقیقت دارد و نمیتوانید نادیده بگیرید (البته با این فرض که اصلا این قضیه برایتان مهم باشد)، ولی یقینا علت اصلی این تصمیم بیشتر منفعت مالی بوده است.
گوشی آیفون ۱۲ پرو، بچه وسط ناخواسته؟
مدل استاندارد آیفون ۱۲ در مقایسه با سال قبل ۱۰۰ دلار قیمت بالاتری دارد، ولی به نظر ما تغییرات آن با این اختلاف قیمت جور در میآید.
آیفون ۱۲ مینی ۶۹۹ دلاری به نظر ما یک ستاره واقعی است؛ یک آیفون کامپکت تا خرخره مسلح که نیازی نیست حساب بانکی خود را خالی کنید و افراد زیادی آن را میتوانند بخرند (البته دوستان ایرانی ما خیر!).
در سمت دیگر ماجرا آیفون ۱۲ پرو مکس قرار میگیرد. این گوشی در بین افرادی محبوب است که دنبال بهترین میگردند یا واقعا به یک آیفون بزرگ نیاز دارند.
اپل امسال همچنین آن را مجهز به قابلیتهای بیشتر در مقایسه با سایر اعضای خانواده کرده است تا کاربرانی که برایشان دوربین بسیار مهم است، فورا برای خرید آن دست به جیب شوند.
حالا این سوال پیش میآید، چه کسی آیفون ۱۲ پرو را میخرد؟ اگر به مشخصات این گوشی نگاه کنیم، امسال آیفون ۱۲ معمولی مشخصات کاملا شبیهی به ۱۲ پرو دارد.
آنها اندازه مشابه، تقریبا نمایشگر مشابه و دوربینهای عریض و فوق عریض مشابهی دارند. سایر مشخصات اصلی مانند چیپست و باتری نیز فرق نمیکند.
تفاوت اصلی بین این دو سیستم دوربین تلهفوتو و یک بدنه زیبای ساخته شده از استیل ضد زنگ است.
برای برخی افراد ممکن است تفاوت برای پرداخت ۲۰۰ دلار بیشتر توجیهکننده باشد. برخی ممکن است فقط بهترین آیفون را بخواهند ولی احتمالا نمیتوانند با اندازه بزرگ مدل مکس کنار بیایند.
اما هیچ شکی وجود ندارد که آیفون ۱۲ پرو به ویژه یک پیشنهاد ارزش خوب نیست. این گوشی همچنین برخلاف آیفون ۱۲ پرو یک پرچمدار واقعی به نظر نمیرسد، از آن جایی که ۱۲ پرو مکس مجموعه دوربین بهتر را دارد.
واقعا درک نمیکنیم چرا کاربران زیادی باید هزار دلار برای خرید آیفونی هزینه کنند که بهترین دوربین آیفونهای اپل را ندارد.
سرانجام ۵G!
اگر تنها آیفونهای جدید یک ویژگی داشته باشند که برای اکثر افراد از جمله خود ما مهم نیست، پشتیبانی از شبکههای ۵G است.
اپل یقینا طور دیگری فکر میکند، چون بخش زیادی از کمپین بازاریابی و سخنرانی خود در مراسم رونمایی از این گوشیها را به قابلیتی اختصاص داد که اکثر افراد حتی نمیتوانند از آن استفاده کنند.
گرچه، با آن که حتی تمام مدلهای جدید آیفون در دنیا از ۵G پشتیبانی میکنند، ولی ظاهرا پشتیبانی از شبکههای موج میلیمتری تنها برای آیفونهای مخصوص بازار آمریکا رزرو شده است.
شاید به همین دلیل است که اپل شبکه ورایزن را در مراسم رونمایی تبلیغ کرد، چون ورایزن وسیعترین شبکه موج میلیمتری را در آمریکا دارد و همچنین خدمات ۵G را منحصرا روی باند mmWave ارائه میدهد.
همچنین برخلاف سایر گوشیهای هوشمند، اختلاف قیمت بین مدلهایی که ورایزن و سایر اپراتورها در اختیار کاربران قرار میدهند، وجود ندارد.
گوشیهای اندرویدی که اپراتور ورایزن برای پشتیبانی از باند موج میلیمتری عرضه میکند، معمولا قیمت بالاتری دارند.
با آن که به هرحال روزی شبکههای ۵G بسیار گستردهتر خواهند بود و کاربران بیشتری پیدا میکنند، ولی اتصال قابل اعتماد و باثبات موج میلیمتری در حال حاضر تنها یک امید واهی است.
حتی انواع سادهتر شبکههای ۵G در اکثر کشورهای جهان راه نیافتادهاند و اگر راه بیافتند سرعت به مراتب بیشتری از شبکههای LTE ندارند.
به عبارت دیگر در حال حاضر و همچنین یک آینده قابل پیشبینی، مصرفکنندگان اگر دستگاههای فعلی آنها خوب کار میکند، دلیل منطقی برای خرید یک دستگاه ۵G ندارند.
با آن که اپل عملکرد بهتری از سایر شرکتها داشته است تا مطمئن شود مدلهای ۵G آیفون در مقایسه با مدلهای ۴G قیمت بالاتری نداشته باشند و همچنین سیستم عامل این شرکت بهروزرسانی شده است تا از مزایای شبکههای سریعتر بهره ببرد، از جمله زمانی که آیفون به این شبکهها متصل نیست، ولی این قابلیت تا حد زیادی بیمصرف است تا زمانی که اپراتورهای زیادی از این شبکهها پشتیبانی کنند.
جامع و کامل
ولی فکر نکنم پولم برسه