بررسی و نقد گوشی ردمی نوت ۹ اس : پادشاه جدید گوشیهای ارزان

سری ردمی نوت شیائومی همیشه گوشیهای ارزان و جذابی در خود داشته است، از جمله بهترین گوشیهای قدرتمند و ارزانی که تا به حال ممکن است دیده باشید. زمانی که این گوشیها را بررسی میکنید، به سادگی میتوانید درک کنید چرا این قدر خوب مورد استقبال قرار گرفتند، یعنی متوجه ویژگیهایی مانند نمایشگر بزرگ، عملکرد قابل قبول و ماندگاری بسیار خوب شارژ باتری خواهید شد تا تمام نیازهای مصرفکنندگان برطرف شود. شیائومی با گوشی ردمی نوت ۹ اس به نظر میرسد با بالاتر بردن تجربه کار با گوشی، قیمت را نیز کمی افزایش داده است.
از طرف دیگر افرادی که یک گوشی همچنان بسیار ارزان میخواهند میتوانند مدل ردمی نوت ۹ را انتخاب کنند.
همین ابتدا باید به این نکته بسیار مهم اشاره کنیم که گوشی ردمی نوت ۹ اس عملا همان گوشی است که به اسم ردمی نوت ۹ پرو وارد هند شد که خود این گوشی تفاوتهایی با مدل ردمی نوت ۹ پرو مخصوص بازارهای جهانی دارد.
خود ما نیز قبول داریم این سیستم نامگذاری کمی عجیب است، ولی فقط کافی است بگوییم ردمی نوت ۹ اس متفاوت با ردمی نوت ۹ پرو در بازار کشورهایی است که هر دو حضور دارند.
ردمی نوت ۹ اس در واقع نسل بعدی گوشی ردمی نوت ۸ پرو سال ۲۰۱۹ است که از نظر عملکرد، عمر باتری و اندازه نمایشگر جا کاملا برای تحسین دارد.
جالب است، در مدل نوت ۹ اس این ویژگیهای برتر همچنان وجود دارد تا نشان دهد غول چینی میداند برای کاربران این شرکت چه چیزهایی بیشتر از همه مهم هستند.
با این مقدمه تا انتها با نقد گوشی Redmi Note 9s شیائومی همراه کیمیانو باشید.
قیمت گوشی ردمی نوت ۹ اس
این گوشی در دو مدل با رم ۴ یا ۶ گیگابایت و حافظه داخلی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت وارد بازار شده است.
قیمت مدل پایه آن در بازار جهانی تقریبا ۲۵۰ دلار است و برای مدل ۱۲۸ گیگابایت باید تقریبا ۲۸۰ دلار بپردازید.
گرچه، داخل ایران به دلیل نوسانات شدید بازار هر روز قیمت متفاوتی را در فروشگاههای مختلف میبینیم.
طراحی گوشی ردمی نوت ۹ اس
طراحی گوشیهای شیائومی طی سالهای اخیر به یک پختگی و بلوغ خاصی رسیدهاند تا شاهد تغییر استفاده پنلهای فلزی نه چندان جالب به گوشیهای مدرن و شیک با طراحی ترکیب شیشه و فلز بایم.
طراحی گوشی ردمی نوت ۹ اس در مقایسه با مدلهای قبلی تغییر کرده است که نتیجه آن یک گوشی سنگین با طراحی شیشهای یکپارچه است که فراتر از قیمت خود شیک به نظر میرسد.
برآمدگی مجموعه دوربین عقب این گوشی شیائومی کاملا قابل توجه است، ولی اگر گوشی را روی یک میز قرار دهید و آهسته به آن ضربه بزنید تکان نمیخورد که علت آن میتواند آرایش ۲ در ۲ دوربین باشد، به جای این که لنزها در امتداد یک خط مستقیم قرار گیرند.
اطراف برآمدگی دوربین یک لبه کوچک دیده میشود تا جلوی خراشیدگی لنزها را بگیرد و به همین علت این برآمدگی نسبت به هر گوشی هوشمند دیگری که اخیرا دیدیم، قابل توجهتر است.
جدا از مجموعه دوربین، سایر قسمتهای پنل پشتی طراحی مینیمال دارند و دیدن آنها لذتبخش است. همچنین باید بگوییم دوربینهای عقب برخلاف گوشیهای قبلی ردمی تحت حفاظت شیشه گوریلا گلس ۵ قرار دارند.
با آن که چنین کیفیت ساخت ممتازی جای تحسین دارد، ولی نمیتوانیم منکر شویم با یک گوشی بزرگ و سنگین روبرو هستیم. با آن که نمایشگر و باتری بزرگ نوت ۹ اس این موضوع را توجیه میکنند، ولی به سختی میتوانید این گوشی را در جیب خود قرار دهید.
همچنین کار کردن با این گوشی با یک دست بسیار مشکل است و به سختی میتوانید زمان گرفتن گوشی در دست انگشتان خود را در امتداد صفحه بزرگ آن جابهجا کنید.
پنل پشتی گوشی ردمی نوت ۹ اس ترجیحا لیز است که شدت آن به علت وزن بالا بیشتر نیز میشود. نوت ۹ اس روی هر سطحی که آن را قرار دهید سر میخورد. خوشبختانه، داخل جعبه فروش یک قاب محافظ سیلیکونی قرار دارد.
دکمه پاور در سمت راست گوشی دیده میشود و داخل آن نیز یک حسگر اثرانگشت نصب شده است. موقعیت این دکمه مناسب و طبیعی است و استفاده این راهحل به این معنا است که گاهی ممکن است با لمس ناخواسته دکمه پاور گوشی را از حالت قفل خارج کنید.
در کنار این دکمه، دکمه تنظیم حجم صدا قرار دارد که زمانی گوشی را در دست میگیرید به علت اندازه آن به سختی میتوانید به این دکمه دسترسی داشته باشید.
خوشبختانه روی این میانرده جدید شیائومی جک هدفون ۳.۵ میلیمتری حفظ شده است که یک خبر خوب برای افرادی است که هدفونهای سیمی دارند.
نمایشگر گوشی ردمی نوت ۹ اس شیائومی
نمایشگرهای بزرگ همیشه از همان ابتدا جزو ذات گوشیهای ردمی بودند و در هر نسل حتی بزرگتر نیز شدند. این گوشی نیز از این قاعده مستثنی نیست و به لطف نمایشگر ۶.۶۷ اینچی، بزرگترین نمایشگر را در این سری دارد.
نسبت تصویر نمایشگر نیز کشیده و ۲۰:۹ است. گرچه باید بگوییم تماشای فیلم یا بازی روی این نمایشگر بزرگ بسیار تجربه لذتبخشی است.
شیائومی برای این گوشی یک پنل نمایش السیدی با دقت ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل انتخاب کرده است. حداکثر نور صفحه نمایش قابل قبول است، ولی ممکن در محیط بسیار پر نور کمی محتوای روی صفحه را به سختی ببینید.
به علت استفاده از یک پنل السیدی سطح کنتراست و رنگهای مشکی از کامل بودن فاصله دارد و احتمالا رنگهای مشکی را با خاکستری اشتباه خواهید گرفت.
جدا از آن، دقت رنگها بسیار بالا است، حداقل زمانی که از بالا به نمایشگر نگاه میکنید.
ما گاهی در امتداد نمایشگر مشکل نشت نور (light bleeding) و یکنواخت نبودن رنگها را دیدیم، به ویژه زمانی که محتوای روی صفحه تیرهتر بود.
گرچه این مشکل بسیار به چشم نمیآید و آن را به سادگی میتوانید نادیده بگیرید.
گوشی ردمی نوت ۹ اس اولین عضو خانواده است که از یک بریدگی حفرهای شکل در نمایشگر استفاده میکند، ویژگی که قبلا تنها در مدلهای گران قیمتتر گوشیهای شیائومی دیده بودیم.
بدون بحث در مورد این که کدام راهحل بهتر است، باید اشاره کنیم که اندازه این حفره کوچکترین مقداری که تا به حال دیدیم نیست و ظاهرا موقعیت آن در مقایسه با اکثر گوشیهای دیگر پایینتر است.
بنابراین، بزرگ و زشت به نظر میرسد و نوار وضعیت را کشیده نشان میدهد. اگر آن را با طراحی مشابه در یک گوشی ردهبالا مقایسه نکنید، به راحتی قابل چشمپوشی است.
روی پنل جلو را مانند پنل عقب شیشه محافظ گوریلا گلس ۵ پوشانده است. طی مدت زمانی که این گوشی مهمان ما بود و بدون قاب از آن استفاده کردیم، هرگز روی پنل پشتی و جلو آن حتی پس از چندین مرتبه لیز خوردن از دست و افتادن، خراش نیافتد.
با آن که کیفیت نمایشگر این گوشی اصلا بد نیست، ولی به نظر ما از یک نظر یعنی نرخ تازهسازی تصویر پشت سر رقبا قرار میگیرد.
چون نرخ تازهسازی تصویر نمایشگر گوشی ردمی نوت ۹ اس استاندارد و ۶۰ هرتز است.
منطقی است با توجه به قیمت گوشی انتظار بالایی نداشته باشیم، ولی این گوشی در بخشی از بازار قرار گرفته است که برای متمایز بودن باید تلاش زیادی کرد.
به ویژه با توجه به این که گوشیهای ریلمی با قیمت مشابه نمایشگرهای ۹۰ هرتز دارند. به عنوان مثال، میتوانیم به گوشی ریلمی ۶ یا محصول دیگر خود شیائومی یعنی پوکو ایکس ۲ اشاره کنیم که قیمت آنها در حد ۹ اس است، ولی نمایشگر سریعتر دارند.
عملکرد گوشی ردمی نوت ۹ اس
گوشیهای شیائومی هرگز از نظر عملکرد جایگاهی بدی نداشتند و همین حرف را میتوانیم در مورد مدل نوت ۹ اس بزنیم.
این گوشی مجهز به چیپست اسنپدراگون ۷۲۰G بوده و جزو اولین گوشیهای هوشمند جهان است که از این چیپ کوآلکام استفاده کرد.
به عبارت دیگر شاهد برگشت سری ردمی نوت به استفاده از چیپستهای شرکت آمریکایی هستیم، پس از این که شیائومی در سال ۲۰۱۹ از محصولات مدیاتک استفاده کرده بود.
با آن که چیپست هلیو G90T گوشی ردمی نوت ۸ پرو برای گیمینگ عالی بود، ولی دمای گوشی بالا میرفت و روی عمر باتری تاثیر قابل توجهی میگذاشت.
اما چیپست ۸ نانومتری اسنپدراگون ۷۲۰G به خوبی یک تعادل بین عملکرد و عمری باتری برقرار میکند. این چیپست از نظر انجام کارهای گرافیکی مانند گیمینگ قدرت چندان بالایی ندارد، ولی تقریبا مانند یک قهرمان تمام کارهای دیگر را انجام میدهد.
گوشی ردمی نوت ۹ اس برای استفاده معمولی یعنی جابهجایی بین استفاده از اپلیکیشنهای مختلف، استفاده از رسانههای اجتماعی و سایر کارها هرگز کاربر را مایوس نخواهد کرد.
به هیچوجه افت قابل توجه سرعت کار با گوشی یا لود غیرطبیعی و طولانی را تجربه نکردیم. گرچه، پیشنهاد میکنیم مدل با ۴ گیگابایت رم این گوشی را تهیه نکنید چون بخش قابل توجهی از آن را سیستم عامل به خود اختصاص میدهد.
در مدل ۶ گیگابایت تحت بررسی ما، مدیریت حافظه رم قابل ستایش بود. ظاهرا همه چیز به خوبی برای لانچر MIUI این گوشی بهینه شده است.
در پایان اجازه دهید در مورد کیفیت صدا صحبت کنیم. بلندگوهای گوشی ردمی نوت ۹ اس با آن که خروجی صدای واضح دارند، ولی بلندی حجم صدا پایین است.
گرچه نکته مثبت خروجی و کیفیت خیلی خوب صدا زمان استفاده از هدست بود.
گیمینگ
تجربه بازی با گوشی ردمی نوت ۹ اس واقعا لذتبخش بود که باید آن را مدیون گیمپلی روان و با عملکرد بدون تناقض دانست.
در بازیهای سنگین مانند پابجی موبایل، نرخ فریم همیشه تقریبا ۴۰ تا ۴۵ فریم بر ثانیه بود. گرچه، اگر بخواهیم مقایسه کنیم چیپست هلیو G90T مدیاتک گوشی ردمی نوت ۸ پرو به علت استفاده از یک پردازنده گرافیکی قدرتمند اجازه میدهد این بازی را با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا کنید.
گرچه، برخلاف آن چیپست در ۹ اس ما با مشکل بیش از حد داغ شدن گوشی روبرو نشدیم. نمایشگر بزرگ این گوشی تجربه اجرای بازیها را به سطح دیگری میرساند و فضای قابل توجهی برای کنترلهای روی نمایشگر وجود دارد.
متاسفانه، تنها مشکل تک بلندگویی است که در انتهای گوشی قرار دارد و خروجی صدای آن به سمت پایین است، چون ممکن است به راحتی آن را با توجه به گرفتن گوشی، با دست بپوشانید.
گرچه، جک هدفون حفظ شده است تا با استفاده از یک هدفون سیمی این عیب جبران شود.
بخش نرمافزاری گوشی ردمی نوت ۹ اس
طی سالهای گذشته بحثهای زیادی در مورد رام اندروید گوشیهای شیائومی شده است. گوشی جدید سری ردمی نوت ۹ این شرکت از لانچر MIUI 11 مبتنی بر سیستم عامل اندروید ۱۰ استفاده میکند.
در مورد ظاهر این لانچر باید بگوییم بسیار شبیه به نسخه خام اندروید است و از نظر عملکرد، به شما تقریبا قدرت انجام هر کاری را میدهد.
گزینههای سفارشیسازی این رام اندروید بسیار زیاد است و شامل مجموعه وسیع تم میشود که اجازه میدهد ظاهر رابط کاربری را کاملا تغییر دهید.
به صورت پیشفرض خبری از کشوی اپلیکیشن نیست، بنابراین تمام اپلیکیشنهای شما بسیار شبیه به سیستم عامل iOS اپل روی صفحات هوم پخش خواهند شد.
حالت تیره تمام سیستمی نیز وجود دارد، ولی نباید انتظار داشته باشید مانند نمایشگرهای اولد تاثیر قابل توجهی روی کاهش مصرف باتری بگذارد.
تعداد قابل توجهی اپلیکیشن نیز از قفل نصب شدهاند که بعضی ممکن است مفید باشند، ولی بعضی دیگر جای بحث دارند.
یکی از اولین کارهایی که توصیه میکنیم انجام دهید خاموش کردن نوتیفیکیشنها برای تمام اپلیکیشنهای از قبل نصبشده است.
نه تنها روی اعصاب میروند، بلکه گاهی تبلیغات مختلف را نشان میدهند.
حتی با آن که رام MIUI ممکن است سنگین به نظر برسد، ولی هرگز افت سرعت را زمان کار با آن تجربه نکردیم.
با توجه به این که ما یک مدل پیش از تولید را تست میکردیم، متوجه تعدادی باگ شدیم و بنابراین تجربه کاربری شما میتواند متفاوت باشد.
به عنوان مثال، اپلیکیشن دوربین گاهی اوقات کار نمیکرد و خطای «امکان برقراری با دوربین وجود ندارد» را میدیدیم (این مشکل پس از پاک کردن دادههای اپلیکیشن از بین رفت).
لود گالری از طرف دیگر ممکن است گاهی بسیار زیاد طول بکشد. همچنین گاهی آمار مربوط به مصرف باتری حتی پس از چند دقیقه انتظار لود نخواهد شد.
کلیک کردن روی نوتیفیکیشنهای توئیتر به صورت طبیعی اپلیکیشن مربوطه را باز خواهد کرد، نه توئیتی که ما قصد داریم به آن پاسخ دهیم.
تمام این مشکلات بدون شک با بهروزرسانیهای نرمافزاری در آینده رفع خواهد شد و یقینا آن چنان حاد نیستند.
گرچه به اندازه کافی به چشم آمدند تا به آنها اشاره کنیم. همچنین باید اشاره کنیم خریداران این گوشی این مشکلات را گزارش ندادند، بنابراین شیائومی در مدلهای نهایی و داخل بازار به این مشکلات رسیدگی کرده است.
دوربین گوشی ردمی نوت ۹ اس
گوشی ردمی نوت ۸ پرو یکی از اولین گوشیهای ارزان مجهز به یک دوربین ۶۴ مگاپیکسل بود. گرچه، نوت ۹ اس به استفاده از یک حسگر ۴۸ مگاپیکسل برگشته است و این مرتبه شیائومی حسگر ۱/۲ اینچی ISOCELL Bright GM2 سامسونگ را انتخاب کرده است که یک لنز با دریچه دیافراگم F/1.8 دارد.
در کنار این دوربین یک لنز فوق عریض ۸ مگاپیکسل با طول کانونی معادل ۱۳ میلیمتر و لنز با ضریب اف F/2.2 قرار میگیرد.
دو دوربین دیگر این گوشی عبارتند از دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسل و حسگر تشخیص عمق ۲ مگاپیکسل تا تعداد دوربینها به ۴ عدد برسد.
مهم اشاره کنیم مدل جهانی ردمی نوت ۹ پرو به جای این دوربین از یک حسگر ۶۴ مگاپیکسل استفاده میکند.
دوربین اصلی تصاویری میگیرد که بهتر از انتظار ما بودند. ویژگی این تصاویر رنگهای دقیق، دمای مناسب و دامنه دینامیک قابل قبول است.
گرچه زمانی که هوا تاریک میشود، افت کیفیت تصاویر با وجود حتی دقت ۴۸ مگاپیکسل کاملا مشهود است. پارازیت در بسیاری از تصاویر دیده میشود و استفاده از حالت Night Mode در بهبود کیفیت نقش اندکی از خود به جا میگذارد.
دوربین فوق عریض نیز کیفیت قابل قبولی دارد، ولی مشکلات همیشگی دامنه دینامیک محدود و جزئیات پایین را دارند. زمان عکاسی در شب با این دوربین، شدت آنها حتی بیشتر میشود.
گرچه، باید از حالت عکاسی دستی دوربین گوشی ردمی نوت ۹ اس یاد کنیم که بسیار قدرتمند است. نه تنها به کمک آن میتوانید روی بسیاری از پارامترهای دوربین کنترل داشته باشید، بلکه دو دوربین فوق عریض و ماکرو نیز میتوانند از آن استفاده کنند.
قابلیتهای ممتاز دیگر دوربین مانند focus peakingو هشدار نوردهی نیز جای تحسین دارند.
عمر باتری گوشی ردمی نوت ۹ اس شیائومی
عمر باتری طولانی و قابل اعتماد همیشه یکی از ویژگیهای سری گوشیهای ردمی نوت بوده است. در ردمی نوت ۹ اس با توجه به استفاده از یک باتری بسیار بزرگ ۵۰۲۰ میلیآمپر ساعت، این عملکرد به سطح دیگری میرسد.
ترکیب این باتری بزرگ با طبیعت روان لانچر MIUI 11 و پردازنده ۸ نانومتری باعث میشود یکی از بهترین آمار را مربوط به ماندگاری شارژ باتری در این گوشی ببینیم.
تقریبا در تمام روزهایی که از این گوشی استفاده کردیم، در شب ۳۰ درصد دیگر از شارژ باتری باقی مانده بود. مدت زمانی که با گوشی کار میکردیم معمولا بیشتر از ۱۰ ساعت بود و گوشیهای بسیار کمی میتوانند چنین آماری از خود به جا بگذارند.
حتی اضافه کردن یک یا دو ساعت بازی سنگین به ندرت چنین آماری را تغییر داد. ما گوشی ردمی نوت ۹ اس را فقط به خاطر عمر باتری به بسیاری از گوشیهای دیگر ترجیح میدهیم.
همین قضیه باعث شد سرعت شارژ آهسته این گوشی را ببخشیم. زمان استفاده از شارژر ۱۸ وات تایپ C داخل جعبه فروش، شارژ کامل باتری ۲.۵ ساعت طول خواهد کشید که البته با توجه به اندازه باتری کاملا قابل درک است.
سخن نهایی
برندها در بخش «گوشیهای ارزان» شدیدا در حال رقابت با یکدیگر هستند و برندهایی مانند ردمی ، ریلمی ، موتورولا ، نوکیا و سایرین اغلب ما را شگفتزده میکنند.
گوشی ردمی نوت ۹ اس در این میدان سخت رقابت از نظر عمر باتری، عملکرد و کیفیت ساخت میتواند متفاوت ظاهر شود.
اگر این گوشی نمایشگری با نرخ تازهسازی تصویر بالاتر داشت، خرید آن را به راحتی پیشنهاد میکردیم.
اما نبود این ویژگی ما را با این حقیقت روبرو میکند که گوشی Redmi Note 9S ظاهرا یکی از محافظکارانهترین گوشیهای ردمی نوت اخیر است.
خبری از نسل بعدی دوربینهای با دقت بالا، نمایشگر ۹۰ یا ۱۲۰ هرتز، سرعت شارژ خیرهکننده یا طراحی بسیار جذاب نیست.
گرچه باید تاکید کنیم نبود هیچکدام از آنها مشکل حادی نیست و نوت ۹ اس به سادگی پادشاه گوشیهای ارزان محسوب میشود.
تقریبا اینطور به نظر میرسد که ردمی جایگاه خود را پیدا کرده است و میداند برای عرضه یک گوشی جذاب باید اولویت را روی چه چیزهایی بگذارد.
نتیجه آن ساخت یک گوشی لذتبخش و به همان شکل با قابلیتهای متعادل است، اما این اختلاف برتری با رقبا سریعا در حال از بین رفتن است.
شیائومی اگر میخواهد به سلطنت خود ادامه دهد در سری نوت ۱۰ باید به مراتب بهتر ظاهر شود.
رای نهایی
گوشی ردمی نوت ۹ اس یکی از بهترین گوشیهایی است که میتوانیم به افراد با بودجه پایین پیشنهاد کنیم. عمر باتری رقیب ندارد، عملکرد گوشی همیشه باثبات است و استفاده از این نمایشگر بزرگ لذت خاصی دارد.
نقاط مثبت:
• عمر باتری عالی
• عملکرد قابل اطمینان
• نمایشگر بزرگ و باکیفیت
نقاط منفی:
• نرخ تازهسازی تصویر تنها ۶۰ هرتز است.
• سرعت شارژ نسبتا آهسته
• نور پسزمینه اطراف بریدگی نمایشگر ناراحتکننده است.