ایکس باکس چه تاریخچهای دارد؟ مرور زمان و نوآوری ایکس باکس

ایکس باکس در بین سه کنسول مهم حاضر در بازار، جوانترین محسوب میشود اما پشت این عمر کم تاریخچه قابل توجهی وجود دارد.
در ادامه همراه ما باشید تا با کنسول مایکروسافت در کیمیانو بیشتر آشنا شوید.

ابتدای کار
در سال ۱۹۹۵ زمانی که کنسول پلی استیشن قصد داشت دنیای کنسولهای بازی را متحول کند، شرکت مایکروسافت روی گیمرهای کامپیوترهای خانگی تمرکز کرده بود.
در واقع مایکروسافت از حدود ۲۱ سال پیش روی سیستم عاملی کار میکرد تا بتواند صنعت بازی را تحت تاثیر قرار دهد.
در آن موقع سیستم عامل «داس» (DOS) در صنعت بازی پیشرو بود و عرضه بازیهایی مانند Doom و Quake برای آن با موفقیت زیادی همراه شد.
خلق دایرکت ایکس
در آگوست سال ۱۹۹۵، مایکروسافت اولین سیستم عامل ویندوز را در جهت ارائه محیط کاربری بهتر برای گیمرها و طراحان بازی عرضه کرد.
از آن جایی که هدف مایکروسافت، خلق یک رابط کاربری ساده برای بازیکنان بود، دایرکت ایکس ( DirectX ) را طراحی کرد.
در واقع دایرکت ایکس، تعدادی رابط ابزار برنامهنویسی است که کار طراحی بازی و ساخت آن را بهتر و آسانتر میکند.
در سپتامبر ۱۹۹۵، مایکروسافت اولین بستههای توسعه بازی را وارد بازار کرد، اما از آن استقبال نشد. زیرا سیستم عامل ویندوز جدید بود و طراحان بازی هنوز نمیتوانستند به آن اعتماد کنند.
مایکروسافت به کار خود ادامه داد و در سال ۱۹۹۶ طی یک کنفرانس که برای سازندگان بازی برگزار شده بود، سعی کرد برنامهنویسان را به ساخت بازی روی سیستم عامل ویندوز سوق دهد.
« بیل گیتس » موسس شرکت مایکروسافت، بر این عقیده بود که تمرکز روی رایانههای شخصی کافی نیست.
در آن زمان سونی با عرضه پلیاستیشن ۲ قصد داشت از ویندوز مایکروسافت در جلب گیمرها سبقت بگیرد.
بیل گیتس در دوران دو هدف کاری را مشخص کرد، ابتدا ساخت و طراحی نرمافزارهای فناوری مانند مایکروسافت آفیس و دیگری طراحی ابزار برای بازی.
مایکروسافت قصد داشت به شکل جدی با پلیاستیشن ۲ رقابت کند و با ساخت بازیهای ویدیویی که در آن زمان بسیار محبوب بود، موفقیتهای فراوانی نیز به دست آورد.
شرکت مایکروسافت به ساخت برنامههای نرمافزاری موفق معروف بود و ورود آن به حوزه سختافزاری یک حرکت شجاعانه و به نوعی ریسکی تلقی میشد.
در واقع این تیم قصد داشت که کنسولی بر مبنای تکنولوژی دایرکت ایکس با هدف طراحی یک دستگاه شبیه به کامپیوترهای خانگی ارائه دهد.
رونمایی از ایکس باکس
زمانی که خود بیل گیتس طراحیکننده محصولی نبود و شرکت دیگری در یک زمینه موفقیت به دست آورده بود، این نابغه سعی میکرد با روش خود با آن شرکت رقابت کند.
در آن زمان ۴ شخصی که قرار بود دایرکت ایکس باکس را طراحی کنند با یکی از لپتاپهای شرکت Dell کار خود را آغاز کردند تا آن لپتاپ را به یک کنسول برای بازی تبدیل کنند.
سرانجام، مایکروسافت در سال ۲۰۰۰ از کنسول خود به نام XBOX رونمایی کرد، اما تاریخ عرضه آن را ۱۸ ماه بعد اعلام کرد و در آن زمان شرکت سونی دسته کنسول میفروخت.
تحولی نو در ایکس باکس
قبل از عرضه کنسول ایکس باکس، این ایده به ذهن مایکروسافت خطور پیدا کرده بود که میتواند این محصول را به یک مجموعه پرطرفدار تبدیل کند.
بازی بانجی که با هماهنگی «استیو جابز» در نمایشگاه Macworld به نمایش گذاشته شد، قرار بود برای سیستم عامل ویندوز مایکروسافت و سیستم عامل مک اجرا شود.
اما وقتی مایکروسافت محبوبیت این بازی را دید، هرگز تمایل نداشت که این بازی جذاب را روی سیستم عامل رقیب ببیند، در نتیجه در سال ۲۰۰۰ بانجی را تصاحب کرد و Halo به یک بازی مخصوص ایکس باکس تبدیل شد.
در سال ۲۰۰۱ بیل گیتس به همراه «دواین جانسون» یا همان The Rock که شخصیت بسیار محبوبی در دنیای کشتی کج بود روی استیج آمد و تاریخ عرضه این محصول محبوب را تعیین کرد.
در ۱۴ نوامبر ۲۰۰۱ بیل گیتس در تایمز اسکوئر، کنسول ایکس باکس را با قیمت ۲۹۹ دلار همراه با بازی Halo عرضه کرد تا به یکی از محصولات پرطرفدار گیمرها تبدیل شود.
مایکروسافت در فوریه ۲۰۰۲ این محصول را به ژاپن و آمریکا برد، اما ژاپنیها این محصول آمریکایی را دوست نداشتند.
در ماه آپریل مایکروسافت قید سود خود را زد و قیمت کنسول را به ۱۹۹ دلار کاهش داد و هدف آن تنها گسترش و محبوبیت ایکس باکس بود.
با این کار مایکروسافت سودی نمیکرد و قیمت ساخت محصول قطعا بیشتر از ۱۹۹ دلار در میآمد، اما توانست کنسول بیشتری را به فروش برساند.

نوآوریهای ایکس باکس
کنسول ایکس باکس اولین محصولی بود که یک هارد داخلی داشت و میتوانست فایلهای صوتی و موزیک را در خود ذخیره کند.
در نوامبر ۲۰۰۲ مایکروسافت کیتهای چند نفره ایکس باکس لایو را به بازار عرضه کرد و توانست در صنعت رقابت گیمینگ آنلاین، طرفداران زیادی کسب کند.
این محبوبیت به اندازهای بود که بیش از ۱۵۰ هزار نفر تنها در هفته اول این بخش آنلاین ثبتنام کردند و امروزه کاربران بخش ایکس باکس لایو به بیش از ۵۰ میلیون نفر رسیده است.

پروژه زنون ( Xenon )
چون عرضه کنسول مایکروسافت دو سال طول کشیده بود، کنسول پلیاستیشن ۲ سونی توانسته بود جلوتر بیافتد.
بنابراین اهالی ردموند در اوایل سال ۲۰۰۳، کار را روی پروژه زنون شروع کردند.
غول دنیای نرمافزار در سال ۲۰۰۴ ایکس باکس لایو آرکید را با نسخه دوم بازی Halo به بازار عرضه کرد و توانست به فروش خوب ۲۴ میلیون واحدی برسد و در نهایت پرونده خود را در سال ۲۰۰۹ به پایان رساند.
در اواخر سال ۲۰۰۴، پروژه زنون قدرت بیشتری گرفت و هدف مایکروسافت عرضه کنسولی بود که بتواند تمام نیاز کاربر را فراهم کند و خریدار را از دستگاه دیگری بی نیاز کند.
در آن زمان «پیتر مور» که رئیس سابق بخش آمریکا شرکت سگا بود تاثیر زیادی در شکلگیری کنسول جدید مایکروسافت داشت و توانست با شرکتهای سختافزاری قرارداد امضا کند تا چیپهای گرافیکی قدرتمندی در اختیار مایکروسافت قرار گیرد.
بنابراین مایکروسافت در سال ۲۰۰۵، کنسول XBOX 360 را به بازار عرضه کرد و توانست در مدت ۱ الی ۲ ماه بیش از ۱.۵ میلیون کنسول را به فروش برساند.
دلیل انتخاب این نام برای کنسول، نشان دادن قابلیتهای فراوان در انواع مدیاها مانند اجرای موزیک، فیلم، اینترنت و بازیهای ویدیویی بود.
در پی موفقیت فراوانی که مایکروسافت کسب کرد، توانست در سال ۲۰۰۶ این کنسول را در سرتاسر جهان از جمله آفریقای جنوبی، هند و روسیه نیز عرضه کند و طی سالهای بعدی با عرضه نسلهای بعدی ایکس باکس موفقیت خود را بیشتر از قبل ادامه دهد.
بدون شک، این تاریخچه طولانی طی شده است تا کنسول خانگی بازی مایکروسافت به جایگاه امروز خود برسد و بتواند گیمرهای زیادی را کنار خود ببینند.
منتظرم تا سری جدید ایکس باکس بیاد
ولی فکر کنم خیلی گرون باشه