با سایت یوتیوب ، بزرگترین وب سایت اشتراگ گذاری فیلم بهتر آشنا شوید

امروزه کسی نیست نام سایت یوتیوب را نشنیده باشد، در واقع این پلتفرم به اشتراکگذاری ویدئو پس از صاحب خود یعنی شرکت گوگل، دومین سایت محبوب در دنیا محسوب میشود.
در این مطلب میخواهیم اطلاعات جالبی از یوتیوب را در اختیار شما قرار دهیم.
تاریخچه یوتیوب
بنیانگذاران یوتیوب به اسامی « چاد هورلی »، « استیون چت » و « جاوید کریم » در شرکت پی پال با یکدیگر همکار بودند و تجربه موفقی در طراحی پلتفرم فلیکر ( Flicker ) داشتند.
آنها یوتیوب را با تجربیات سابق خود طراحی کردند و حالا تمام کاربران از سراسر جهان روی این شبکه ویدئوهای خود را بارگذاری میکنند و شبکههای خبری مانند بیبیسی و سیبیاس نیز کانالهای خبری در آن دارند.
ایده شکلگیری این شرکت نیز بسیار جالب است. یکی از بنیانگذاران یوتیوب زمانی که در اینترنت ویدئویی جنجالی از «جنت جکسون» پیدا نکرد، تصمیم گرفت به همراه دو همکار خود یک سرویس ویدئو راهاندازی کنند.
گرچه داستانهای زیاد دیگری نیز در مورد علت راهاندازی این شرکت از سوی اهالی رسانه حکایت شده است که براساس آن ایده راهاندازی یوتیوب در ماههای ابتدایی سال ۲۰۰۵ از سوی هورلی و چن مطرح شدند.
آنها در آپارتمان چن یک مهمانی شام گرفته بودند و پس از ضبط فیلم از مراسم آن میخواستند این فیلم را با دوستان خود به اشتراک بگذارند و همین قضیه جرقه ایجاد یوتیوب را در ذهن آنها زد.
گرچه ظاهرا کریم در این مهمانی شرکت نداشته است و چنین داستانی را رد میکند. به هرحال، این شرکت به عنوان یک استارتاپ در زمینه فناوری ، در مرحله اول توانست ۱۱.۵ میلیون دلار سرمایه از سوی شرکت Sequoia Capital و سپس ۸ میلیون دلار دیگر جمعآوری کند و رسما بین نوامبر ۲۰۰۵ و آوریل ۲۰۰۶ فعالیت خود را شروع کرد.
می ۲۰۰۵ آغاز فعالیت یوتیوب به شکل آزمایشی و بتا بود، ولی استقبال فوقالعاده کاربران را به دست آورد.
اولین ویدئویی که در سایت یوتیوب بارگذاری شده است به اسم «من در باغوحش» است که «جاوید کریم» یکی از سه بنیانگذار این شرکت را در باغوحش شهر سن دیگو نشان میدهد.
این کلیپ ویدئویی ۲۳ آوریل ۲۰۰۵ روی یوتیوب قرار گرفت و هنوز علاقهمندان میتوانند آن را در بین سایر ویدئوها پیدا کنند و ببینند.
محل دفتر اصلی این شرکت در شهر سن برونو ایالت کالیفرنیا است. موسسان آن هرگز فکر نمیکردند سرویس آنها که در فوریه ۲۰۰۵ راه افتاد، در نوامبر ۲۰۰۶ به قیمت ۱.۶۵ میلیارد دلار توسط گوگل خریداری شود و به یکی از زیر مجموعههای غول دنیای جستجو تبدیل شود.
کاربران سایت یوتیوب میتوانند در کنار بارگذاری ویدئوها، محتوای ویدئویی سایرین را نیز ببینند، امتیاز دهند، به اشتراک بگذارند، فهرستهای پخش درست کنند، تخلف احتمالی را گزارش دهند، نظر برای هر ویدئو ثبت کنند و اگر از یک کانال ویدئویی یا محتوای تولیدی یک کاربر خوششان آمد، آن را دنبال کنند.
در یوتیوب همه نوع ویدئویی را پیدا میکنید از کلیپهای برنامههای تلویزیونی، موزیک ویدئو، فیلمهای کوتاه و مستند گرفته تا تریلر فیلمها، راهنمای بازیها، فیلمهای آموزشی و حتی بسیاری از شرکتها مراسمهای خود را زنده روی یوتیوب پخش میکنند.
با آن که کاربران اکثر ویدئوهای روی این پلتفرم را بارگذاری و تولید کردند، ولی شرکتهای بزرگ رسانهای مانند هولو ، Vevo ، بیبیسی نیز قسمتی از اخبار یا مطالب خود را روی یوتیوب به عنوان بخشی از طرح همکاری با این شرکت ارائه میدهند.
اگر در سایت یوتیوب ثبت نام نکنید، تنها قادر به دیدن فیلمها هستید. اما ثبت نام به معنای توانایی آپلود فیلم به تعداد نامحدود و نظر دادن است.
یوتیوب و درآمدزایی
یوتیوب در همکاری با گوگل ادسنس امکان کسب درآمد را برای کسبوکارها و همچنین کاربران فراهم کرده است.
طبق برنامههای تبلیغاتی این شرکت، با توجه به محتوای ویدئو و مخاطبان به آنها تبلیغات هدفمند نشان داده میشود.
با آن که حجم زیادی از ویدئوهای روی یوتیوب رایگان هستند، ولی کاربرانی که میخواهند از سرویسهای یوتیوب موزیک و یوتیوب پرمیوم استفاده کنند باید حق اشتراک بپردازند.
جنجالهای یوتیوبی
افراد زیادی جزو منتقدان یوتیوب هستند که عملکرد این شرکت را زیر سوال میبرند. به گفته آنها این پلتفرم ویدئوهایی را که کپی رایت دارند نشان میدهد، الگوریتمهای آن نمیتوانند جلوی پخش ویدئوهایی که محتوای دروغ دارند یا نظرهای دروغین را به وجود میآورند بگیرند و همچنین بعضی از فیلمهای روی آن محتوای جنسی یا تحریکآمیز دارند و نوجوانان و کودکان به راحتی این فیلمها را میتوانند ببینند.
کارشناسان ادعا میکنند یوتیوب نمیتواند جلوی پخش محتوای نامناسب را به ویژه آنهایی که کودکان را هدف قرار دادند، بگیرد.
با وجود این، این شرکت کارمندان زیادی دارد که مستقیما و به صورت دستی ویدئوهای مختلف را بررسی میکنند تا هر نوع محتوای جنسی و خشونتآمیز نداشته باشند.
علاوه بر این، دستاوردهای متعدد در زمینه هوش مصنوعی باعث شده است این شرکت از این فناوری در شناسایی ویدئوهای با محتوای نامناسب از قبل بهتر عمل کند.
نکات جالب در مورد یوتیوب
حقایق جالب زیادی در مورد یوتیوب وجود دارد، ولی چند مورد جالب را نام میبریم.
ابتدا جالب است بدانید آمار ماه می ۲۰۱۹ نشان میدهد، در هر دقیقه بیشتر از ۵۰۰ ساعت محتوای ویدئویی روی سایت یوتیوب قرار میگیرد و کاربران از نقاط مختلف جهان ۱ میلیارد ساعت کلیپ ویدئویی میبینند.
تعداد کاربران یوتیوب به عدد ۲ میلیارد میرسد که تقریبا یک سوم افرادی است که از اینترنت استفاده میکنند. اگر یک مرتبه به سایت یوتیوب سر زده باشید میدانید بیرون آمدن از آن خیلی سخت است و در واقع به طور متوسط هر کاربر ۴۰ دقیقه در این پلتفرم میماند که به نسبت تعداد زیادی از سرویسهای اینترنتی یک رکورد خارقالعاده است.
یوتیوب حتی از موتورهای جستجو بینگ مایکروسافت و یاهو محبوبیت بیشتری دارد.
بیشتر کاربران در این پلتفرم دنبال موزیک ویدئو میگردند و همچنین عبارت «چطور کراوات را ببندیم» بسیار جستجو میشود.
اولین رهبر و فرد سیاسی مهم که کانالی به اسم خود در سایت یوتیوب راهاندازی کرد، «تونی بلر» نخست وزیر سابق بریتانیا بود که این کار را در سال ۲۰۰۷ انجام داد.
همچنین، اولین ویدئویی که توانست در یوتیوب تعداد بازدید بیشتر از یک میلیون به دست آورد، تبلیغی از شرکت نایکی با شرکت رونالدینو بود که در سال ۲۰۰۵ بارگذاری شد.
سایت یوتیوب به یک نام شناختهشده در اینترنت تبدیل شده است که بسیاری از افراد گردش روزانه در آن را نمیتوانند از زندگی آنلاین خود حذف کنند.
وسعت سایت یوتیوب به حدی رسیده است که برای تقریبا هر موضوعی داخل آن محتواهای ویدئویی متعدد دیده میشود.
بسیاری از کاربران روی انواع دستگاههای رومیزی و همچنین موبایل میتوانند از این سرویس تحت وب یا با نصب اپلیکیشن خود سایت یوتیوب استفاده کنند.